Det regnar även i Kjuge ibland

Helgen i Kjuge blev inte den bästa, i alla fall inte om man tar hänsyn till vädret... Igår kunde vi klättra en del problem som var torra fram till eftermiddagen då det började sprutregna, då blev det pizza istället och sen sittning i stugan. Idag körde vi först lite på Babar (7a) och sedan testade jag några gånger på Sputnik (6c), det var ganska blött och det gick sådär.

image148
Fotograferna

image149
Erik klättrar

image150
Vi tar lite skydd från regnet

Det kommer klätterbilder senare

Återblick

Ojoj, jag minns den fina sommaren som varit, mycket fin klättring blev det även om inte vädret var det bästa. Här följer några finfina bilder Johan tog vid ett tillfälle ute på Tumbo när jag körde på Smajl.

image145

image147

image146

Snart är det dags...

image144

(Det är Johan som har pysslat)

Panorama

När jag väl var i hallen ikväll tänkte jag testa å göra ett panorama över hallen, det blev sådär...

image142

Kanske testar nån annan gång igen. Idag var nog det sista träningspasset före Kjuge, på fredag eftermiddag drar vi från stan till soliga Skåne. Tjoho!!

Spindeln

Japps, ikväll betade jag av ännu en led på Hultis, inte så jättemånga kvar nu... ;)

Det var Spindeln (7a+) som gällde, en led det tydligen är långt mellan repetitionerna på, av flera skäl tror jag. Micke och jag fick var sitt försök på topprep först men sen skulle det ledas. Micke gled upp först, sen var det min tur. Det var rätt lugnt upp till slutet där jag började fumla men det löste sig ändå. NIIIICE!!!

image141
Micke på Spindeln, Johan har fotat.

image140
Arkivbild, Freddan förser sig i hallen

Gott om stick

Jag fick följa med Micke å EB ut på Hultis igår, himla trevligt med klättring och fika. Jag och Micke började med att göra 48:an (6c) och efter fikat gick vi på Objuden gäst (6c+) och Spindeln (7a+).

Har hört att Spindeln inte fått så många repetitioner så den vore ju skoj att göra. Som den är bultad så är den ganska läskig att leda skulle jag tro med rungande markfall om man faller innan andra bulten, undrar hur det är tänkt... Nån liten kil kanske?
Menmen, vi satte upp ett topprep och testade, Micke krimpade på och gjorde nog allt det svåra i ett svep på andra försöket. Själv lyckades jag inte riktigt men den kändes inte omöjlig, det är väl det där med psyket om man ska leda förstås... men det blir en annan gång.

Vi hade i alla fall tur med vädret

Delar av bouldersektionen i EKK drog idag iväg till Kolartorp, Stockholm, och länge trodde vi att vi skulle få åka hem förgäves, regn... men väl framme vid klipporna så slutade det regna, ett mirakel!!
Vi tog oss till sektor J5, ett ställe vi vart på förut, det var närmast också. Vi började med några tunna svaproblem och en cool sittstart, Hobgoblin (6a+), med sjysta moves. Lunch och sedan tickade Freddan av sitt projekt för dagen, ett typ mantlingsproblem, efter detta gick vi mot centrum av sektorn, här skulle sändas.

Jag började med Satans insteg (6c+) och nu var Anti-flash-man framme igen så jag tog det på andra presset med en kobracatch, nice problem.

image136
Anti-flash-man

Sedan jobbade Hasse, Tobbe och jag MYCKE på Nu eller aldrig (7a), blivande klassiker, som börjar catchigt och slutar mekkigt. Tobbe sände efter mycket slit och Hasse var grymt nära, jag gjorde starten och slutet men inte samtidigt, en annan gång :)

image137
Hasse på Nu eller aldrig

Sen testade jag lite på Lings lilla linje (7a+) brevid, kändes ganska bra men satte inte riktigt första movet.

image138

image139
Hanna fryser

Fallträning

Hanna har börjat fallträna, jag coachar så gott det går. I onsdags var första gången

image134

Jag ville också vara med och leka

image135

Även här finfina bilder från Johan

AAAHHHHH

Härligt ätt få komma ut å karta igen efter ett par pass inomhus. Johan, Hasse och jag var ute och bumlade på Skiftingeblocket (porrblocket...) igår och det var ju nice. Jag repeterade Sharp (V5), Liggstarten (V5) och Cookie (V4) och jobbade lite på Kakmonstret (V7) som är en variant av två problem. Förut har jag inte klarat att koppla ihop dom men nu gick det efter några press, nu är det bara att göra sittstarten och slutet också... doh!!

image131
Cookie

image132
samma

image133
Utsträckt på Kakmonstret

Finfina bilder av Johan

Hasse i högform

image130

Sandbag i Ärla

Jag och Fredrik var ute och pressade på ett problem i Ärla nyss, det gick ganska bra idag, sätter början ganska lätt men slutet... Hittar inte rätt beta tror jag.

image126
image127

image128
Jag och Freddan på Sandbag (6b säger dom... )

image129

Kristallklart!!

Hultis igen igår, klarade oss precis från regn och sticket var fint. Jag och Micke satte Kristallklar (7a) på första ledpresset och Hannorna och EB gjorde En kvinnas list (6c) på topprep. NIIICE!!

image122
image123
image124
Hanna på En kvinnas list

image125
Micke peppar

...

Istället för att trängas i hallen igår kväll var jag, Hanna, Micke och EB ute på Hultis. Det började lite skakigt med några regndroppar men sen sprack det upp och blev en kanonkväll. Jag och Micke jobbade in Platta väggen (6c+), en riktigt fin svaig tur och Hanna och EB körde En kvinnas list (6c). Det va nice å göra Platta väggen till slut, har testat den nån gång om året i tre år...


Bergaparty i Rosendal

I helgen går det årliga Bergapartyt i Rosendal av stapeln, i år extra lyxigt, örebroarna bjöd på fika och hade release på sin nya förare (vi köpte även in en till klubben). Så det var gott om klättrare ute och hängde på stenarna, skojt.

Jag inledde med att dagsflasha Meniskmani (7a), kändes grymt skönt.

image115

Tomas var sjukt nära att sätta Stormy weekend (7c)

image117
image116
image118

Jag testade såklart mitt projekt John Gill igen, men det ville sig inte den här gången heller... :(

image119

Hasse var grimm idag, sände både Grand Master Melle mell (6c+) och Stairway to heaven (6c+), coolt.

image120
Roger dådå

image121
Freddan på Tjänstemannen (6c)

RSS 2.0