Bumling i Kolsva

Tobbe hade fått tips om ett ställe utanför Kolsva med ett gäng block i, så vi drog dit för att kolla läget, förväntningarna var på topp. Vid första anblicken såg det inte så bra ut men när vi fick börja klättra så gick det att göra ett gäng bra problem.

image47
Tomas katshar juggen

image48
Tobbe sänder en hård arete, Roger fikar så länge

image49
Rogers kötthand

image50

image51
Jag klättrar ett coolt vägg/slab-projekt, högt och med riktigt taskig landning. Ett problem jag gärna skulle göra en annan gång

En lördag i Tumbo

image43image44

Hängde lite i Tumbo på lördagefftermiddagen, skönt att komma ut men det blev inte så mycket klättrat.

image45
Katrin betar av leder på löpande band

image42
image41
Jag fortsätter öva på Smalj, den här gången gick det ganska dåligt, kände verkligen ingen lust att leda den.

image40
Hanna övar in Ill Cattivo, nästa gång tror jag att hon måste leda den...

Wicked!!!

Idag gick allt i lås, jag kände mig stark, jag visste vad jag skulle göra och plötsligt kändes det inte ens speciellt svårt när jag gjorde Wicked Viper (7b), tjoho!!

Det blev en grymm kväll på Hultis, mycket folk och härligt väder. Kul och se att ett par nybörjare vågade sig ut också.

image36
Sofia pressar på Klubban

image37
Hanna och EB jämför

image38
Jimmy kör 2.35an

image39
Viktor övar in Gillett (7a+)

Mer Tunabergsbilder


Jag klättrar den finfina Evas spricka, Viktor fotar

Här ska petas kilar!

Idag for jag och Viktor iväg till Tunaberg med förhoppningar om att få peta lite kil, och det fick vi. Vi trotsade vädret som såg riktigt sunkigt ut när vi drog och det blev en perfekt dag, de första lederna vi körda var ganska blöta men funkade ändå. Det blev några softa 5or och senare körde jag till och med en 6a, Toppsprickan, och var ganska rädd, layback på ganska taskiga steg med fingrarna injammade i en hyffsat tunn spricka, brrr. Kul när det var över dock :) Viktor gjorde även leden brevid som efteråt visade sig vara 6b+, kändes jäkligt hård.

image30
Viktor förbereder sig för leden brevid toppsprickan, 6b+

image31
Lägger några säkringar innan kruxet

image32
och vilar sig efteråt, ett krux kvar bara...

Gissa var

image27
Fredrik på Ill Cattivo

image28
image29
Hanna leder

Jodå, vi körde på Tumbo igen igår eftermiddag. Det gick fint, hittade bra beta på Smajl (syns till vänster i första bilden på Hanna) och kom upp på topprep ett par gånger, nu återstår bara att hitta en andra bra kilplacering...

Tumbolainen

Igårkvälls hängdes det lite på Tumbo, det var trevligt det, mycket snack lite klättring... Borstade lite på Smajl (7a+), en kilsäkrad led som var helt igenmossad. Jag och Johan försökte lista ut nån bra beta men det gick sådär, till slut kom jag ganska nära slutjuggen men inte riktigt. Måste jobbas mer på.


Johan kartar på Ill Cattiva (6b+ typ) och jag försöker nå en lite krimp i början på Smalj.

Mmm Ågelsjön...

Idag for Herr Sörensson och Herr Holm iväg till Ågelsjön för att klättra fina leder. Vi började med Kapten Pulver, en överhängade, kort, hård led. Andreas satte den på andra försöket, jag testar lite på leden brevid, Superpulver, men med solen rakt i ögonen blev det skitsvårt. Gav upp ganska snart.

Tejpa tejpa
image19

men varför har du lagt repet bakom örat Herr Holm?


image20
Fint move på Kapten pulver (6c+)

Efter detta gick vi till A-lagsväggen och skulle köra E4-an, lyckades OSa den. Fin led, ganska bra grepp men en hel del taskiga steg... Vi käkade lite och drog vidare mot stora väggen, Fantomen väntade. En led som enligt ett ryckte sades vara mycket fin.

image22
Herr Holm petar in ett par kilar på Phantomen (6b) och den var fin

Körde sedan på Lavskägge (6c+) som jag också lyckades OSa efter mycket jobb, hårt krux i början och sedan ganska soft klättring upp till ett till krux. 25 meter fin led

image23
Herr Holm kartar på Lavskägge

MrDan på besök

Idag var Dan tebaks i stan och vi körde lite rep för omväxlings skull... Först ut till Hultis, det gick ännu bättre på Wicked idag, pumpad som satan fumlade jag till det vid taket och föll men det var i alla fall det bästa presset någonsin. Dan testade också och gjorde alla sekvenser, stark som bara den, efter detta gjorde han Milkshake också. Jag orkade inte med ett till ledförsök på Wicked men gjorde den på topprep en gång i stället.

Sen drog vi till Slagstaklippan och jobbade på Phoenix (7a+), en mixad led i en tunn spricklinje. Här fick vi även tampas med typ en miljard myror...
image14
image15
Dan kartar på Phoenix

Till slut satte jag den efter några tveksamma kilplaceringar på utsteget, skakigt men det satt fint! Ett till projekt tickat. :)

Press på Hultis

Då har jag vart ute på Hultberget igen och pressat på Wicked Viper (7b), första kändes ganska dåligt men jag tog mig upp med ett par häng. Andra försöket kändes skitbra men det sket sig igen vid traversen efter tredje klippet. Nu har jag i alla fall listat ut betan så nästa gång kanske...
image12

image13
Ingen kanonbild men här är starten och de två första bultarna på Wicked.

Hög aktivitet på berget

Ikväll behagade Johan, Tomas och Roger visa sig på Hultberget efter ett uppehåll på ett par år. Kul att se dom gamla rävarna i aktion.

image6
Roger på Takråttan

image7

image8
Familjen Amann hittade dit för första gången, Katrin känner på insteget till Milkshake

Själv gjorde jag Milkshake ett par gånger och pressade på Wicked, klantade till det vid traversen efter tredje klippet igen men snart sitter den.

Sorry Dan

Jag hittade ingen trevligare design än denna, så jag får väl ha samma färger som du. Hoppas att du inte blir ledsen... ;)

Testar å blogga lite...

Jag och Freddan drog iväg på en roadtrip i söndags, målen var sandstensklättring vid Vänern och att testa bumlarna i Värnamo. Det blev grymt! Bilderna nedan är från sandstensklättringen.

image10
Viktor pressar på Dozer (Foto: Dan)

image11
Jag klättrar Snygga areten (Foto: Dan)

image1
Jimbo och Dan fotobattlar

image2
Dan offrar sig för konsten

image3
image4

Guiden Mats klättrar ett läskigt tak som jag senare också gjorde efter lång eftertanke.
image9
(Foto Dan)


RSS 2.0