Mera höst

Hösten är på gång och därmed sticket... det kände vi på Hultis ikväll, Wicked gick som en dans :)

image114
image112
Micke tycker Genvägen är skojig

image113
Hans på 2.35an

Roadtrip nummer 2

Nu har vi kommit hem igen från min och Hannas lilla roadtrip ner sydliga breddgrader, närmare bestämt Skåne... I torsdags kväll drog vi ner till Hönö och vi hade tur med vädret, fredagen blev perfekt. Sol och varmt hela dagen, kanske den sista sommardagen? Har klättrade vi flera fina problem, till exempel Traktorpulling (6b) och Vista del Mar (6a) och jag visade att jag verkligen borde kallas anti-flash-man, nästan samtliga problem jag gjorde tog jag på andra försöket.

image99
Traktor (6c+)

image100
Traktorpulling (6b)

image102
Ondast i världen (6a)

image103
Efter Vista del Mar

På lördagen var det bröllop i Götet som gällde och på söndagen besökte vi kompisar i Malmö, sen for vi till Kjuge.

I måndags hängde vi på Kjuge, lite ostadigare väder nu men det gick fint ändå. Gjorde Bob (6b) på andra försöket (doh!!!) och jobbade ganska mycket på Colloseum (6c+) som har vart ett projekt för mig länge. Den här gången gick det riktigt bra och flera gånger var jag riktigt nära att sätta det dynamiska movet, men nä, jag sparar det lite till.

image104
image105
Colloseum (6c+)

image106
Ä kanten bra??

image107
Grillning i en regnpaus

image109
De e jobbit på roadtrip

Vi körde lite till igår förmiddag, jag jobbade ganska mycket på Monolit och det kändes rätt bra, nästa gång kanske :D

image108
Monolith (7a+)

På vägen hem hälsade vi på lilla Juni

image110
Juni och mamman

image111
Nästa EKKare?

I höstsolen

En sväng till Hultis i höstsolen är aldrig fel... Det var ganska varmt på klippan men det gick ändå rätt bra, jag satte Genvägen (6c+) för första gången efter att ha fått lite beta från Anders W och sen gjorde jag även Mcflurry (6c+) på första försöket, den var fin den. Andreas passade också på att prestera, han satte Klubban (6c+) lätt efter viss övertalning... :)

Kartin hängde också på klippan

image96
Här övar hon in Mcflurry på topprep, sedan satte hon den på första ledpresset, sin andra 6c+, grattis!

image97
Micke hänger på Klubban (6c+)

Två dagars bumlande

Jag och Hanna har träningsvärk idag så vi drog ut och fotade lite när Hasse, Hanna och Johan bumlade i Stenbykull.

image95
Hanna tar i på Meckiga mantlingen

image89
Johan också... ;D

image90
Hanna sätter ett nytt (för henne) problem

image91
Så nära men ändå så långt ifrån... Hasse på En korv med bröd

Anledningen till träningsvärken och den tunna huden var stenen i Skogstorp som vi skavde lite på igår, den är rivig som attan men problemen är coola. Vi jobbaade ganska länge på katchen på mitten av framsidan utan att lyckas, men sen lyckades jag i alla fall göra ett sjyst sva med tung start, coolt!

image85
Jag katchar kanten

image94
nästan...

image92
Freddan siktar in sig på juggen

image93

Örnberget

Igår var vi ett gäng som hängde på Örnberget i Stockholm, sjyst ställe. Överhängande och långa pumpande leder, jag har inte riktigt den uthållighet som krävs men det var skoj att testa lite.

image75
Elton var så klart med.

image76
Micke pressar på Utan smör (7b)

image77
image78
image79
Jag på samma led

image80
image81
Anders W på ett onsightpress på en 7b+, hårt takkrux

image82
image83
Jonas som klättrar på sitt sätt

Hanna har tagit dom flesta av bilderna

REGN!

Vi drog ut till Hultis ikväll, det såg mörkt ut men vi chansade. Den här gången var det vi som drog nitlotten, det började sprutregna efter Takråttan och Klubban. Det blev till att klättra en blöt takråtta för att få ner grejer igen... trist

image72
image73
Hanna på Råttan

image74
Le Klubb

Bumla sig lite

Nya Skiftinge blev det ikäll, orkar inte skriva, ont i fingrarna...

image68
image69
image70
Mongoproblem3000, Tomas och Tobbe sänder, jag, inte... :(

image71
Projekt, hårt

Hanna har hållt i kameran

Inget är gratis i Rosendal...

Igår trotsade jag, Tobbe, Hasse och Hanna L vädret och drog till Rosendal för att få bumla sig lite. Först var det en aning fuktigt i luften, och på stenen, men det torkade upp och till slut fick vi finfint väder.
Som uppvärmning började vi nöta på ett coolt tak (V5) under uppvärmningsblocket, Hasse var skapligt nära och Tobbe sände det med hjälp av ett knälås.

Sen gick vi runt hörnet, Hanna nötte på en V2 och vi andra på en V6a precis brevid, men inget av problemen lät sig bestigas denna dag. Tobbe var ultranära och jag var också ganska nära så med lite bättre friktion borde det gå.

image63
Tobbe på V6an

Lunch och sen gick vi till Lägereldsblocket, John Gill (V4) lockade... Jag gjorde ett gäng press och var till slut typ 1 mm från att sätta den när jag inte orkade hålla kvar den sista krimpen över kanten och föll av. Ståstarten fixade jag i alla fall och mellan pressen gjorde vi en cool linje till vänster också. Hanna däremot sände Ledknäckaren (V2) efter några press, bra jobbat!

image62
Hanna på slutet av ledknäckaren

image67
Hasse på John Gill

Sist gick vi till en liten svavägg och kartade på några problem, det var fyra problem men ett visade sig vara omöjligt för mig... en V3a vid namn Fat face, grrrr

image64
image65
image66
Utsträckt på Comedian (V0)

Det vi lärde oss idag var att man inte får någonting gratis i Rosendal, dom hårda problemen är hårda hela tiden

Svett!!

Två dar i rad har jag vart ute på Hultis å svettats. Första dan var det jag och Fredrik, vi körde laps på Tango och det gick rätt så bra till slut, svetten rann... Igår hade jag tänkt leda den men det kändes sådär när det var 30 grader varmt och typ 100% luftfuktighet, det blev bara ett halvhjärtat ledpress. Testade också på Genvägen och det gick ganska bra, också på topprep, menmen.

image59
image60

Hanna gjorde bra ifrån sig på Klubban igår, trippade upp till juggen utan större problem men sen blev det lite värre. Snart ska det nog gå tror jag.

image61

Stulet stål

Tjoho! Lyckade ikväll sända Stulet stål (6c), har jobbat på den en del och den är sjukt psykande. På första presset fegade jag ur innan sista bulten men på andra presset chansade jag och lyckade precis ta ett grepp på vägen ner...

image55
image56

image57
image58
Freddan leder Milkshake (6c)

Köbildning på Hultis

Sportklättringen börjar ta sig i stan, de senaste veckorna har det varit mycket folk ute på klipporna och gårdagen var nog toppnoteringen för säsongen, 15 klättrare på Hultis! De va skoj! Det var till och med så att det blev köbildning på de riktiga klassikerna, det var ett inferno av klättrare som köttade på alla möjliga leder. Bådar gott inför framtiden.

image52
Peter var en av alla som slöt upp vid berget

image53
Andreas klättrar Wicked Viper, lägg märke till alla rep...

image54
Trolleri?

RSS 2.0